Kinderen

Aan de behandeling van kinderen hechten wij veel belang. We behandelen cariës ook bij kleine kinderen in een vroeg stadium, zodat het kindergebit zich gezond kan ontwikkelen. Ons advies is dan ook om uw kind zo vroeg mogelijk mee te nemen naar de tandarts.

Wanneer er tandjes zijn kunnen we al kijken om zo kinderen te laten wennen aan de tandarts. Op deze manier wordt voorkomen dat kinderen een angst ontwikkelen voor de tandarts. Wij behandelen dan ook spelenderwijs om een kind zoveel mogelijk op het gemak te stellen.

We kunnen bij een regelmatige controle al in een vroeg stadium vaststellen of een kind een orthodontische behandeling nodig zal hebben. We kunnen een kind dan op de beste en meest efficiënte manier behandelen.

Volledige vergoeding voor kinderen tot 18 jaar

Een groot deel van de kosten voor de tandarts voor kinderen tot 18 jaar wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Tevens is het eigen risico hierop niet van toepassing. Niet alle kosten worden vergoed zoals kosten voor kronen en bruggen op kiezen. Voor deze kosten kunt u een aanvullende zorg- of tandartsverzekering afsluiten.